Хванаха трима пияни шофьори в Шумен
Хванаха трима пияни шофьори в Шумен / netinfo

Трима водачи са установени да шофират след употреба на алкохол с над 1, 2 промила в почивните дни. Около 02:00 часа на 4 юли при проверка на ул."Алеко Константинов" в Шумен било установено, че водач на лек автомобил Фолксваген "Венто" с шуменска регистрация управлява след употреба на алкохол. Тестът с дрегер отчел 1,73 промила в издишания от 23-годишния мъж въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Започнато е незабавно производство за престъпление по чл. 343 "Б" от НК.

Друг шуменец е установен да шофира в нетрезво състояние на следващия ден. Около 22:00 часа е спрян за проверка на ул."Марица" в Шумен. Пътните полицаи установили, че зад волана на Форд "Фиеста" с шуменска регистрация е 54-годишен мъж. Тестът с дрегер отчел 1,96 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест за управление на мпс след употреба на алкохол над 1,2 промила. Започнато е бързо производство.

С най-много установени промили в почините дни и след инцидент на пътя е установен 45-годишен мъж от село Драгоево. Около 01: 20 часа тази нощ е получен сигнал за пътен инцидент на кръстовището на бул."Велики Преслав" с улица "Мир" в Шумен. На място е изпратен екип, който установил, че водач на Форд "Транзит" с шуменска регистрация загубил контрол над автомобила, излязъл вдясно по посоката на движението си и се блъска в крайпътни дървета. При извършената проверка станало ясно, че той е седнал зад волана с 2.09 промила алкохол, констатирани с дрегер. Дал е кръвна проба за анализ, задържан е в полицейското управление. Образувано е бързо производство.