Фенове на Дунав преобразиха детска площадка
Фенове на Дунав преобразиха детска площадка / netinfo

Фенклуб "Дунав завинаги" показа, че е социално-отговорна група хора, организирайки пребоядисването на детска площадка зад Пантеона на възрожденците в Русе.

"Слона", както наричаме това място, събира, на раздумка с бира, феновете на "драконите" преди всеки домакински мач. Традицията се е предала от по-стари на по-млади привърженици през годините на 21-ви век. Близостта до Градския стадион и спокойствието на парка превръщат тази площадка в "базов лагер" на "небесносините" запалянковци за 1-2 часа, преди техният "Дунав" да излезе на терена", коментират феновете на FCDunav.eu.

Мероприятието е замислено с дата и час седмица по-рано. Последното подобно е било преди 4-5 години. За целта е уведомена Община Русе и кмета и е получено необходимото разрешението за работа без проблем. Всичко е започнало с преброяването на липсващите дъски по пейките, набавянето на нови, през плана за боядисване до изрязването на картонени шаблони.

Фенове на "Дунав" преобразиха детска площадка
netinfo

На 4 юли е извършена основната работа по премахване на старата боя от пейки, катерушки, люлки и разбира се от култовата малка детска пързалка тип "слон", дала и името на мястото за срещи на дунавските фенове. След това всичко е покрито или със синьо и бяло, или със синьо и цветовете на националния флаг. Върху слона и пейките, през шаблон, с бял спрей, са положени различни надписи, напомнящи, че преобразяването е дело на обичащи марката "Дунав". Цялата площ бе почистена основно, а кошчетата за боклук са изпразвани на ръка.

"В петък вечер се убедихме, че мястото се харесва не само от нас, а и от деца, родители, минувачи. В събота не бяха малко хората, които видяха какво се случва, със сигурност всички се впечатлиха, а част от тях споделиха и мненията си с нас. В заключение трябва да се признае, че останаха и малко недовършени елементи, но като цяло за 9 часа изпълената работа е отлична! Звучи несамокритично и нескромно, защото я постигнахме със собствени пари за четки и бои, с наши инструменти и с много-много любов към "Дунав" и със задоволството, че сме заедно, че споделяме еднакви ценности, когато темата е любимият отбор", споделят още феновете с обещанието, че инициативите от този род ще продължат.

Фенове на "Дунав" преобразиха детска площадка
netinfo