На втория ден след ремонта изчезва капакът на тоалетната чиния за посетители в болницата
На втория ден след ремонта изчезва капакът на тоалетната чиния за посетители в болницата / 100 вести

Хора без съвест крадат каквото им попадне по време на ремонтите в габровската болница, оплака се директорът д-р Нели Савчева, цитирана от вестник "100 вести".

Почти на привършване е основният ремонт на Вътрешното отделение, за което бяха отпуснати средства от Министерството на здравеопазването.

Обществената поръчка за строителство беше спечелена от габровска фирма и д-р Савчева се похвали, че строителите работят изключително добре и се вместват в заложените много кратки срокове.

Д-р Савчева е изключително разочарована от персонал и пациенти. Причината – прави се тоалетна за посетители на етажа на Отделението по клинична патология, и на втория ден след ремонта изчезва капакът на тоалетната чиния.

От "100 вести" научваме още:

Снимачният екип на „Кебап роял“ даде много висока оценка на габровските статисти, взели участие в заснемането на епизод от комедийната копродукция България, Белгия и Франция. В събота в края на снимачния ден, който протече на Баев мост, улицата и тревните площи блестяха като излъскани.

Дали габровското участие наистина ще допринесе за успеха на лентата, ще видим, но това, че екипът на „Кебап роял“ не остави след себе си една хартийка или кофичка, беше видно и впечатляващо.

Най-южният православен храм на Земята - българският параклис „Св. Иван Рилски“ на остров Ливингстън скоро ще бъде завършен. Това стана ясно от срещата с художник-зографа Ганка Павлова в Дряново. Тя гостува по покана на Народно читалище „Развитие-1869” и интересните й разкази за Ледения континент събират хората за трети път.

Двукратният световен шампион за хора с увреждания при младежите Християн Стоянов е в Холандия. В Щадсканаал се проведа 11-то Световно първенство за състезатели до 23 години, а Хрис ще защитава титлите на 800 и 1500 м, които извоюва миналата година в Стоук Мандевил, Англия.

Лекоатлетическите надревари са днес и утре и ще се проведат на базата на местния клуб „Ян II“. Възпитаникът Веселин Георгиев от клуб „Орловец 93“ е във великолепна форма този сезон.