БСП- Кюстендил свикват левите партии за общи действия на местните избори
БСП- Кюстендил свикват левите партии за общи действия на местните избори / Дарик,архив

Среща между всички леви партии организират от БСП днес в Кюстендил, това съобщи депутатът Мая Манолова. Поводът е да се обсъдят местните избори и възможностите за общо явяване на тях в областта. Срещата ще се проведе в клуба на БСП.
„За доброто представяне на левицата е най- добре да предприемем общи действия, като издигане на общи кандидати, с обща визия. За това каним всички леви партии за разговори за изясняване на формулата, по която ще участваме на изборите, възможните кандидати и подреждането на листите. Отправили сме покани към всички леви партии и такива, които не подкрепят статуквото в областта като АБВ, Движение 21, партията на Велизар Енчев, Земеделският съюз „Александър Стамболийски", Българската левица, Социалдемократите, Евророма и др. Нашият кандидат, на левите партии ще бъде независим. Той ще може да търси подкрепа от всички без десните и ГЕРБ", заяви Манолова.

Според нея статуквото вече тежи на хората от община Кюстендил. „Много от хората очакват промяна на ситуацията в нашия град. Основните наши каузи ще бъдат за повече заетост и по- високи доходи, както и привличане на инвестиции ", обясни депутатът от БСП.