КЗК призна майонеза „КРАСИ” за най-добрата в България
КЗК призна майонеза „КРАСИ” за най-добрата в България / Guliver/Getty Images

Комисията за защита на конкурнцията (КЗК) потвърди истинността на наложения от години рекламен слоган на майонеза „Краси”, че е „Най-добрата майонеза” на България  със свое решение от 30.06.2015 година.

Държавният орган разгледа иск на „Олинеза” срещу „Краси”, с който производителите от Костинброд атакуваха рекламния слоган. От „Олинеза” твърдяха, че от телевизионен рекламен клип с участието на Кичка Бодурова, Мими Иванова и Развигор Попов излъчен през 2014 година са научили, че „Краси” е най-добрата майонеза на България.

Комисията разгледа представените доказателства и постанови, че не е извършено нарушение от страна на производителя на майонеза „Краси”. В обосновката на решението си държавната институция посочва, че майонеза „Краси“ се произвежда от първокачествени суровини от проверени и надеждни доставчици, като при избора им никога не е търсена най-ниската цена, както и че използваните в нея суровини са най-качествените и скъпи в Европа.

 

КЗК ясно подчертава, че твърдението „Най-добрата майонеза” на „Краси” не съдържа елементи със заблуждаващ характер, както и, че продажбите на майонеза „Краси” количествено превишават тези на други марки майонези.