Времето на 6 юли: Слънце до обяд, слаби валежи следобед
Времето на 6 юли: Слънце до обяд, слаби валежи следобед / Thinkstock/Getty Images

рогноза за времето за 6 юли, понеделник

През нощта над Източна България ще е предимно облачно на места с краткотрайни валежи и гръмотевици.

Утре над по-голямата част от страната ще е слънчево. Около и след обяд, главно над източните райони, ще се развива купеста облачност и на места ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб северен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 28 и 33 градуса. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, но слабо ще се понижи, съобщава НИМХ-БАН.

По Черноморието облачността ще е променлива. На отделни места със слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен предимно северен вятър. Максималните температури ще са 24-26 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 22-24 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места са възможни слаби превалявания и прегърмявания. По билата ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра надморска височина ще е 23 градуса, а на 2000 метра - около 14 градуса.

Във вторник и в сряда ще бъде слънчево, през първия ден над планините - с незначителна купеста облачност. Ще се установи горещо време с максимални температури в сряда между 32 и 37 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg