Ако си дал и Песен за Плевен ще огласят Централния площад в Плевен
Ако си дал и Песен за Плевен ще огласят Централния площад в Плевен / dariknews.archive

Предстои монтиране на аудио система на часовника на сградата на Община Плевен, която да озвучава площад "Възраждане" в определени часове с песни на Емил Димитров.

Това съобщи на среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен бившият президент на Ротари клуб - Плевен, Пламен Маринов. Идеята и реализацията на проекта е на Ротари - Плевен и със закупуването на аудио системата, което вече е факт и стойността е 15 000 лв., Градският часовник в Плевен ще запее отново.

Песните на Емил Димитров "Ако си дал", "Моя страна" и "Песен за Плевен" ще звучат в определени часове на деня, като ще се избегне познатото в миналото озвучаване на площада в 06:00 ч. сутринта, обещаха ротарианците.

От Ротари клуб - Плевен информираха още, че предстои сключване на договор с фирма, която ще се погрижи часовникът на кулата на езерото в "Кайлъка" да заработи отново, както и за неговата поддръжка.

Новия Дистрикт гуверньор на Ротари България - Нина Митева, която беше и президент на плевенския клуб, припомни, че плевенският клуб, основан на 17 май 1937 г., е един от най-старите в страната.

Ротарианското движение у нас е възстановено в началото на 90-те години и през 2016 г. предстои отбелязването на 25 години.

В страната има 87 клуба с над 2000 членове. Има и 40 клуба „Ротаракт", в които влизат младежи ротарианци, и 45 „Интеракт" клубове за ученици.