От ГЕРБ Плевен присъстваха на празника на зетьовете и снахите в Николаево
От ГЕРБ Плевен присъстваха на празника на зетьовете и снахите в Николаево / obl.admin

Празник на зетьовете и снахите събра жителите на плевенското село Николаево в местност близо до реката. Тържеството уважиха кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков, народният представител от ГЕРБ Владислав Николов и общинският председател на партията Мартин Митев.

Кметът на село Николаево Ваня Орозова приветства гостите и жителите на населено място. На празника тя зарадва хората и с новина за нови придобивки. „На това място по проект, защитен в Министерство на околната среда и водите, ще бъде изграден кът за отдих, навеси с пейки и маси. Предвидени са и дейности по озеленяване. Работата по проекта ще започне веднага.", обяви кметът на село Николаево Ваня Орозова.

От ГЕРБ Плевен присъстваха на празника на зетьовете и снахите в Николаево
netinfo

Тя благодари на народния представител Владислав Николов за помощта, на кмета на Плевен проф. Стойков за неотменната подкрепа във всички инициативи, които касаят селото и хората, както и на своя екип. „Бъдете живи и здраве. Нека снахи и зетьове да влизат във всеки дом и в него да се раждат здрави и хубави деца, внуци и правнуци", каза още Ваня Орозова.

Кметът на Община Плевен проф.Димитър Стойков поздрави жителите на Николаево. Той подчерта, че съхраняването на българските традиции е запазило народа ни в дългите години на робството. „Българските традиции, българската култура, писмеността и традициите са стожерите на нашата нация. Това е изгражда нашата идентичност като членове на ЕС, където ние влязохме с честта и достойнството на българи, на народ с богато историческо минало.", каза кметът на Плевен проф. Стойков.

От ГЕРБ Плевен присъстваха на празника на зетьовете и снахите в Николаево
netinfo

Той подчерта, че благодарение на европейската солидарност в Плевен и Общината до момента има подписани договори за 182 млн. и половина лева. „Това, което ни очаква е реализирането на  проекта за водния цикъл за 155 млн.

От първото правителство на господин Борисов получихме 5 млн. От второто правителство, само до сега в Общината са влезли още 3 млн, като се надявам да получим още 12 млн. за спортната зала, от която градът наистина се нуждае.", каза кметът на Плевен проф. Стойков. Той допълни,че ако до 2020 година в Плевен не влязат още 400 млн. лв., това би било голяма загуба за Общината и за хората най-вече. Той обясни, че след 2020 година пари от ЕС вече няма да се отпускат за инфраструктура, строителство и т.н., така че шансът ни е сега.

Кметът на Плевен пожела на всички празнуващи здраве, щастие и всяка следваща година да виждат добрите промени, които да правят село Николаево все по-хубаво и уредено.