Скоростно изкачване на Халката
Скоростно изкачване на Халката / ОДФ

Третото поредно скоростно изкачване до Халката се провежда днес, 4 юли. Изкачването е част от поредицата събития, организирани от Обществен дарителски фонд Сливен под надслов „Срещи с доброто” и ще подкрепи каузата на Фонда за обновяването на параклиса „Свети Мина” в град Сливен.

За участие се канят всички любители на спорта, туризма и природата. Целта на проявата е да се популяризира също и дейността на фонда за събиране на средства във връзка с даване на стипендии за талантливи деца и младежи, както и предоставяне на малки грантове за проекти на територията на град Сливен. Създаване на условия за развитие на масовият туризъм сред гражданите на град Сливен.

Всички, регистрирали се за участие, са разделени в четири възрастови групи - от пети до осми клас; от девети до дванадесети клас; над 12 клас; третата възраст.

Участниците стартират от долна лифтена станция и финишират на Халката. Всички се движат по един и същ маршрут, предварително определен. Победителите се определят на база постигнато време на изкачване. Стартовите групи стартират през 10-15 минути. Първите качили се състезатели слизат до долна лифтена станция по друг маршрут /така че да не пречат на участниците в изкачването/.

Всички участници в надпреварата ще получат отличителни стикери за участие с надпис „Обществен дарителски фонд Сливен”. За първите трима участници по групи в надпреварата са предвидени медали /индивидуално/ за най-бързия участник. Всички останали участници ще получат грамоти за участие в надпреварата, а за най-добро групово участие ще бъде връчена и торта „Халката“. Ще бъдат наградени най-младият и най-възрастен участници.

 

Награждаването се извършва на долна лифтена станция, след приключване на състезанието. За всички участници е осигурена минерална вода.