Без ток и в дъжд започна четвъртият събор „Лудогорие“
Без ток и в дъжд започна четвъртият събор „Лудогорие“ / Радка Минчева

Авария в електрозахранването и летен дъжд забави откриването на четвъртото издание на Националния събор „Лудогорие“ в местността „Пчелина“ край Разград. Това обаче не промени доброто настроение както на участниците, така и на организаторите от сдружение „Лудогорие“

Токът спря минути преди часа, обявен като начален за събитието. След като близо 2 часа не дойде част от самодейците сами пожелаха да излязат на сцената, макар и без озвучаване. Първите три състава пяха точно така – без микрофони, а не особено многобройната в началото публика се приближи максимално до сцената, за да чува какво пеят.

Без ток и в дъжд започна четвъртият събор Лудогорие
netinfo

Без ток и в дъжд започна четвъртият събор Лудогорие
netinfo

Зрителите не бяха много заради променливото време – на няколко пъти заваля дъжд, ту кротък, ту проливен.

Въпреки това обаче програмата бе спазена, зрителите видяха както изпълненията на първите самодейни състави, така и фолклорните изпълнителки Ваня Вълкова и Пепи Христозова.

Утре през целия ден ще звучат фолклорни ритми на поляната на местността „Пчелина“ край Разград. В трите дни на събитието ще участват 150 фолклорни състава, а в неделя по време на възстановка на тракийска сватба ще бъде направен опит за поставяне на три рекорда на Гинес: за най-дълга сватбена софра, най-многолюдна старинна сватба и най-голямо количество сватбена яхния.

Още снимки ето тук.

Без ток и в дъжд започна четвъртият събор Лудогорие
netinfo