Пропадна извънредната сесия на Общинския съвет
Пропадна извънредната сесия на Общинския съвет / снимка: DarikNews.bg, архив

Пропадна насрочената за петък вечер извънредна сесия на Общинския съвет във Велико Търново. По време на заседанието кметът на старата столица Даниел Панов трябваше да отговори на питания, поставени от местните парламентаристи от БСП и от Румен Димитров от „Нашият град”. От общо 37 съветници само 11 бяха в зала. Така не бе събран необходимия кворум за откриване на заседанието.

Преди началото на сесията тръгнаха слухове, че тя нарочно ще бъде провалена. „Не мисля, че заседанието беше бойкотирано”, категорично заяви кметът Даниел Панов. Той определи постъпилите питания като чисто информативни и подчерта, че вратата му е винаги отворена за съветниците от всички групи и е готов да отговори на техните въпроси.  „При наличието на тези питания вие си направете сметка дали това не са поредните популистични действия преди местните избори. Смятам, че всичко, което сме направили до този момент за малко повече от три години и половина е било в интерес на гражданите. Това е показателно и от положителната оценка на Европа за развитието на Велико Търново”, коментира градоначалникът.

Част от питанията касаеха допълнителните целеви средства, които са осигурени към бюджета на Общината за изграждането на тротоари и нови улици. „Това е проект, предаден още при предното правителство. В момента има одобрени средства за ремонт на настилките и всичко върви по план. Извадени са разрешителни, направени са и съгласувателните процедури”, каза кметът. Той отчете като грешка едновременното ремонтиране на тротоарите в двете посоки на бул. „България”. Даниел Панов обаче увери, че това няма да се случи при обновяването на настилките по ул. „Никола Габровски”. Той подчерта, че е издал изрична заповед ремонтите да текат така, че да не затрудняват предвижването на гражданите.

„До седмица ще приключи обновяването на тротоарите по бул. „България”, след това ще бъдат ремонтирани и тези по ул. „Никола Габровски”, каза още кметът Даниел Панов.