Дилян Димитров: Пари има - трябват проекти!
Дилян Димитров: Пари има - трябват проекти! / Дарик Враца
Дилян Димитров: От ЕС ни казват „Давайте проекти - пари има"
80863
Дилян Димитров: От ЕС ни казват „Давайте проекти - пари има"
  • Дилян Димитров: От ЕС ни казват „Давайте проекти - пари има"

Петима кметове от ПП ГЕРБ от страната, в това число и кметът на община Георги Дамяново Дилян Димитров заминават днес на обучение в Германия. В „Политическата академия" те ще обменят добри практики с германските си колеги по отношение на доброто и успешно управление. „Това за мен е и чест, и отговорност, признание за работата ми досега", каза за Дарик Д.Димитров. Освен кмет на община Димитров е и областен координатор на партията за Монтанско и един от номинираните за кандидат кмет на Монтана.

Преди седмица Димитров бе включен и в делегация от кметове, провела редица важни срещи с представители на Европейската комисия, ЕП и ЕНП. „ЕС и ЕК имат пълно доверие на това правителство. Навсякъде ни казваха, че смятат България за стабилна и политически, и финансово. Коментирахме и допълнителните пари по плана „Юнкер", навсякъде ни окуражаваха - „Давайте проекти - пари има".
По думите на Димитров и в ЕК им е ясно, че проблемът на Северозапада като най-бедна част на ЕС, е в липсата на работеща икономика, а от тук идва и демографския срив.

„Но стабилно правителство и финансово стабилна държава са сериозни предпоставки тук да дойдат външни инвеститори, така, че да може да се развие региона", смята Димитров. Основната роля обаче за задържане на инвеститорите се пада на местната власт.  „Тя трябва да е в услуга на населението и затова трябва да направи всичко възможно инвеститорът да остане на това място".
В момента в монтанско текат номинационни събрания за определяне на общински съветници. Решенията на ИК на ГЕРБ и за кметовете, и за съветниците ще излязат след 19 юли.

За Монтана номинации за кандидат-кметове са получили областният управител Ивайло Петров, зам.областният Нина Петкова и обл.координатор на ГЕРБ Дилян Димитров.
Ясни са кандидатите на ГЕРБ само за три общински центъра - в Берковица, където е издигната само кандидатурата на досегашната кметица Димитранка Каменова, във Вълчедръм - Румен Първин, в Брусарци - Наташка Михайлова. „Целта ни е да вземем кметските места в поне 7 от общините и колкото се може повече общински съветници. И имаме подкрепата на все повече хора", коментира още Дилян Димитров.