Майката на пребитата 2-годишна Сияна си е вече в къщи
Майката на пребитата 2-годишна Сияна си е вече в къщи / Борислав Курдов

21-годишната Любослава Любенова днес се прибра в дома си в търговищкото село Кралево, където бе посрещната от мъжа, с когото живее на съпружески начала. Мярката на жената, която е обвинена че е пребила невръстната си дъщеря, бе променена от „задържане под стража" в „домашен арест".
Днес състав на Окръжния съд в Търговище разгледа протеста на прокурор Валентин Василев относно промяната на мярката, която бе определена на 29 юни. Съдът е счел, че няма пряка опасност за живота и здравето на 2-годишната Сияна, тъй като тя е настанена в приемно семейство.
Ще припомним, че малката Сияна бе приета в Спешния медицински център в Търговище на 30 април тази година в много тежко здравословно състояние. Ден по-късно детето е транспортирано в болница във Варна, където бяха установени счупени ребра, увредени панкреас, далак и други вътрешни органи. След направената хирургическа интервенция, лекарите се натъкнаха и на стари травми. Със съмнения за извършител на побоя над детето бе задържана майка му - 21-годишната Любослава Любенова.
След повдигане на обвинения, Любенова бе с наложена постоянна мярка за задържане. Преди дни майката поиска мярката й да бъде променена в „домашен арест" с мотива, че е с влошено здравословно състояние.