Фестивал на открито събира над 2 000 души край Куклен
Фестивал на открито събира над 2 000 души край Куклен / netinfo
Фестивал на открито събира над 2 000 души край Куклен
80857
Фестивал на открито събира над 2 000 души край Куклен
  • Фестивал на открито събира над 2 000 души край Куклен

Градче, сътворено  от доброволци,   събира за три дни край Куклен  повече от 500 участници и 1 500 гости на фестивала Wаке Up! България . Събитието се провежда за пета поредна година в местността край манастира „Свети Козма и Дамян“, където вече  има палатки, хамаци, музикални сцени, работилници и барове.

Организаторите имат за цел да обединят  българските традиции с новаторски  идеи. Слънцето край Куклен изгрява  с народна песен, гайди и хоро, а богатата програма на летния фестивал продължава и след залеза. Откриването на алтернативното събитие е от 17 часа днес със специалното участие на групи от Македония и диджеи от Сърбия. На 5 юли в неделя, когато приключва фестивалът, входът ще бъде със свободен достъп.

Музикалната програма  е структурирана на 4 тематични партита в различни жанрове -  хип -хоп, реге, етно фюжън и транс. Участват 15 групи, сред които Карандила Джуниър, „Тъпани  и гайди” и Балкански. Партитата ще бъдат на две  вечерни сцени, а през деня ще има малка сцена, качена на дърветата. Дневната програма включва кино, театър, различни видове спорт, йога и работилници. Българските традиции са представени от кукерски ансамбъл, нестинари от село Българи и традиционни занаяти.

В  културната част на фестивала  са включени арт базар, шатра за лекции, посветени на алтернативния начин на живот. В зоната  за отдих можете да посетите  чайна или читалня или да релаксирате в хамачена градина и читалня.  За най-малките е обособена детска зона със занималня, горски цирк и конна езда. Ще се предлагат кулинарни изкушения, сред които има както  веганска храна, така и разнообразна скара. На  2 бара, построени от естествени материали,  се предлагат свежи напитки.