Пламен Константинов: Би било хубаво да се класираме и по заслуги
Пламен Константинов: Би било хубаво да се класираме и по заслуги / Добри Атанасов

България се изправя в събота и неделя срещу Аржентина в последните си двама мача в груповата фаза в Световната волейболна лига. Мачовете  са с начален час 20,45.

Ето какво споделиха на редовната пресконференция преди мачовете  Хавиер Филарди, Хулио Веласко, Владо Николов, Пламен Константинов, Хойда Монди и Минко Христов.

Хавиер Филарди, капитан на Аржентина: „Много сме щастливи да сме тук в България. Ние се нуждаем от победа, за да играем във финалната четворка. Даваме си сметка, че ни предстоят много трудни мачове. Това е възможност да се докажем. Целта ни е да се развиваме като отбор и да ставаме по-добри. Тук има страхотна публика и атмосфера”.

Владо Николов, капитан на България: „Очакваме два много тежки мача. Аржентина е много стойностен отбор  с двама изключителни разпределители и много добро посрещане. Готови сме да направим всичко възможо, за да спечелим и двата мача”.

Хулио Веласко , треньор на Аржентина:
„Благодаря за доброто посрещане. Тук сме, за да спечелим един мач. България е по-силна от първите мачове помежду ни. Вярвам в отбора и в класирането ни”.

Пламен Константинов, треньор на България: „Играем два мача, които са ни последните проверки преди финалната четворка на втора дивизия. Предстои ни труден противник, което е отличен вариант да видим къде сме. Искаме победи. Би било хубаво да се класираме и по заслуги, като си спечелим групата. Това ни е основната цел. Играем пред собствена публика пред пълна зала. Не искаме да разочароваме феновете. Аржентина като нас са се подсилили с играчи, които липсваха в първите два мача помежду ни”.

Хойда Монди, супервайзер:  „ Чувствам се отлично тук. Видях една от най-добрите зали, които съм виждала някога. Очаквам два страхотни мача в събота и неделя”.

Минко Христов, директор на ДКС: „Оценка за работата ни са публиката, състезантелите и медиите. Доказваме, че Варна е не само морска столица, но и столица на волейбола. Обектът, все още не е приключил, имаме още работа, но до европейското ще сме готови”.