Областният управител е на работно посещение в Брюксел
Областният управител е на работно посещение в Брюксел / Дарик Добрич - архив

Областният управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска заминава на тридневно работно посещение в Брюксел, Кралство Белгияq информираха от Областна администрация. Визитата се осъществява по покана на Представителството на Европейската комисия в България.

Целта на пътуването е запознаване на делегацията от областни управители от България с работата и функционирането на Комисията, дискутиране на актуални теми за европейската интеграция и ролята на регионите в развитието на ЕС като -  „Ролята на Европейската комисия като изпълнителен орган на Европейския съюз“, „Регионалната политика на Европейския съюз с фокус върху България“, „Политиката на Европейската комисия в сферата на заетостта“, „Европейски социален фонд“, „Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции“, „Миграционната политика на Европейската комисия“ и др. В програмата на делегацията е предвидено и посещение на Центъра за спешно реагиране при бедствия.

В първия ден от посещението, е планирана среща-дискусия на областните управители с Кристалина Георгиева, заместник-председател на ЕК и еврокомисар, отговарящ за бюджет и човешки ресурси.