Принудително блъскат паянтова постройка в поречието на  р. Глоговска
Принудително блъскат паянтова постройка в поречието на р. Глоговска / Дарик радио,архив

Принудително ще бъде премахната паянтова стопанска постройка, намираща се в речището на р. Глоговска, махала ,,Рекалска", землището на с. Жиленци, община Кюстендил.

Заповедта е издадена на 25.03.2015 г. от кмета Петър Паунов и е съобщена на собственика Иво Христов Петрунов с две писма , но писмата са върнати обратно в общината с отметка върху известията ,,получателят отказва да получи пратката".

Предвид горното, до Районно управление на МВР гр. Кюстендил е изпратено писмо на кмета на община Кюстендил, с приложени заповед и два броя разписки за връчване на заповедта на Иво Петрунов.
В община Кюстендил е получено писмо от Районно управление на МВР гр. Кюстендил, с което уведомяват, че лицето Иво Петрунов е търсен на място на адреса, където живее, но не е открит.

Предвид горното, на интернет - страницата на община Кюстендил на 12.06.2015 г. е публикувано съобщение до Иво Христов Петрунов за издадената заповед за премахване.
В законоустановения 14 - дневен срок в деловодството на общината не са постъпили възражения срещу заповедта и тя е влязла в законна сила на 27.06.2015 г., за което е състав Констативен протокол от 29.06.2015 г. на община Кюстендил.
Съгласно наредбата ,,когато строежът не е освободен доброволно от наличните малотрайни, пожароопасни и взривоопасни материали, продукти, съоръжения, обзавеждане, оборудване и друго движимо имущество, се пристъпва към принудителното му освобождаване, като изнесеното движимо имущество по ал. 1 се оставя на отговорно съхранение в помещение, определено от кмета нa общината, съгласно съставен опис за вида, количеството и състоянието му".

Определена е датата 08.07.2015 г. /сряда/ от 9.00 ч. за начало на премахването на строежа, като съответните мероприятия да бъдат изпълнени от работната група към звеното по ,,Временната заетост" при община Кюстендил, в присъствието на представители на общинската администрация, със съдействието на органите на Областна дирекция на МВР, информират на сайта на община Кюстендил.