Петима задържани при спецакция по линия “Наркотици”
Петима задържани при спецакция по линия “Наркотици” / БГНЕС, архив

Спецакции по линия “Наркотици” са проведени през седмицата на територията на градовете Сливен и Нова Загора, съобщава говорителят на Областната дирекция на МВР – Сливен Първолета Мандинска. На 30 юни служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” са направили проверка в жилището на 31-годишен мъж в Сливен. При последвалите процесуално-следствени действия са иззети 49 топчета от станиол, съдържащи канабис и електронна везна. Задържани са стопанинът на дома и още един мъж на 22 години, също от Сливен. Двамата са криминално проявени. Продължава работата по установяване цялата им престъпна дейност.

На 2 юли в сливенския квартал “Ново село” у 19-годишен младеж са намерени цигари, които на полевия тест са реагирали на марихуана. Срещу него е образувано бързо производство.

Два случая на отглеждане на канабис в домашни условия са установени на територията на Районното управление на МВР - Нова Загора в хода на операцията. На 30 юни в село Кортен полицейските служители са извършили проверка в дома на 31-годишен мъж, при която са иззети растения от рода на конопа, които при полевия тест са реагирали на канабис.

Две растения от рода на конопа, засети в саксии, около 17 г. суха листна маса и около грам метамфетамин са иззети от дома на 24-годишен мъж в Нова Загора на 2 юли. При полевия тест иззетите растения и суха листна маса са реагирали на канабис.

Работата по случаите продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Сливен.

 

Операцията по линия “Наркотици” е без крайна дата. Работата на служителите на ОДМВР - Сливен по противодействие на производството, употребата  и разпространението на наркотични вещества на територията на областта продължава.