Предимно слънчево и без валежи
Предимно слънчево и без валежи / БГНЕС

Сутринта над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Около обяд над Източна България и планините облачността ще се увеличи и ще превали, на места - и ще прегърми. По-интензивни ще са явленията в североизточните райони от страната. Ще се усили вятърът от север-североизток. Ще остане хладно за сезона с максимални температури, в повечето места, между 23 и 28 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Преди обяд над планините ще има и слънчеви часове, но около и след пладне облачността ще се увеличи и на места ще превали и прегърми. Ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 17 градуса, на 2000 м - около 11 градуса.

Сутринта над Черноморието ще има и слънчеви часове, но около обяд облачността ще се увеличи и след пладне ще превали, по северното крайбрежие - и ще прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Ще бъде хладно за сезона с максимални температури 22-23 градуса. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е 23-24 градуса.

През почивните дни ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, по-добре изразен в източните райони. В събота и в неделя валежи и гръмотевици ще има на много места, главно в източната половина от страната. По-интензивни ще са явленията през първия ден, когато ще бъде и по-хладно - с максимални температури предимно между 23 и 28 градуса; дневните в неделя ще са с 1-2 градуса по-високи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

РЕКЛАМА