Берое започна с победа участието си в Европа
Берое започна с победа участието си в Европа / beroe.bg

С победа започна участието на Берое в тазгодишното издание на европейските клубни турнири. В първи мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа Берое се наложи с 2:0 над Атлантас (Клайпеда). Двубоят се игра на стадиона в Клайпеда, а старозагорци бяха подкрепени от няколко десетки свои привърженици.

Попаденията за Берое вкараха новите попълнения Спас Делев и Георги Божилов, съответно в 60-та и 83-та минути. Възможност да се разпише имаше още един привлечен това лято играч - Иван Коконов. Ударът му в 78-та минута обаче срещна гредата.

Като цяло старозагорци бяха по-добрия и по-активният отбор на терена. Играчите на Петър Хубчев имаха възможност да отбележат и през първото полувреме, но положенията бяха пропилени.

Това бе 27-ят мач на Берое в Европа и 11-а победа на тима. "Зелено-белите" имат и 5 равенства и 11 поражения. Положителна е головата разлика - 45:33.

Реваншът е след седмица, на 9-и юли, в Стара Загора. При нов успех старозагорци ще се изправят срещу датския Брьондби, който тази вечер разби с 9:0 Ювенес-Догана" (Сан Марино).