Община Видин състави акт за нарушение на фирма, която остави без вода цял квартал
Община Видин състави акт за нарушение на фирма, която остави без вода цял квартал / Община Видин

Комисия от Община Видин състави констативен акт след извършена проверка на строеж на ул. „Осман Пазвантоглу" в града. Тя беше направена по повод сигнал на граждани, че на 27 юни строителна фирма е прекъснала водопровод в кв. „Калето" и през целия ден водоподаването е било спряно. Това е станало при извършване на изкопни работи на посочената улица за заустване с водопровод и отводнителен канал.

Общинската комисия направи вчера обследване на строежа съгласно Закона за устройство на територията. Тя установи, че строежът е собственост на видинската фирма „РЕНИ" ООД и строителството е извършено без протоколи за откриване на строителна площадка и строителна линия и без заповедна книга. За тези нередности общината изпрати писмо до Регионалния отдел „Национален строителен контрол" - Видин, тъй като нарушенията са в неговата компетентност.

Община Видин не покровителства по никакъв начин Изпълнителя на строителните дейности и Възложителя на строежа, а реагира своевременно на подобни действия съобразно законоустановените норми. Общинският контролен инспекторат състави акт на Възложителя на строежа за това, че при ремонтните работи е допуснал замърсяване на тротоарите и уличното платно със земна маса и прахообразни частици и е нарушил Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Видин.