Обитаващи незаконни постройки в община Гърмен отказали социални услуги
Обитаващи незаконни постройки в община Гърмен отказали социални услуги / снимка: БГНЕС, архив

Шест семейства, обитаващи незаконни постройки в община Гърмен, отказаха да ползват предложените им социални услуги, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане. Четири от тези семейства са живеели във вече съборените постройки, за други две предстои събаряне на 13 юли, като те също са консултирани предварително.

Екип на дирекцията „Социално подпомагане” в Гоце Делчев е консултирал всяко от семействата поотделно и според тяхната специфика им е предложил различни социални услуги. На непълнолетна майка с дете на една година са описани възможностите за настаняване в звено „Майка и бебе”.

Същата услуга е предложена на семейство с две деца и на бременна с трето дете жена. За другите семейства с деца е предложена седмична грижа в дом за деца, лишени от родителска грижа. На единственото семейство без деца е било осигурено място в център за временно настаняване.

Всичките семейства са отказали да се възползват от предложените услуги, защото предпочитали да останат при родители или близки и роднини. Социалните работници не са успели да открият на посочения адрес жена с три непълнолетни деца, за която също е било установено, че се е настанила при роднини.

Източник: БТА