Пробация за ловък крадец, шетал в стоматология, църква и козметични центрове
Пробация за ловък крадец, шетал в стоматология, църква и козметични центрове / снимка: Дарик Варна, архив

18-годишен бе осъден на пробация за извършена кражба от стоматологичен кабинет. Младежът бе признат за виновен за кражбата, извършена на 19 август 2013 година, съобщиха от пресслужбата на Районен съд-Варна.

От кабинет за дентална помощ в широкия център на Варна той отнел дамска чанта със съдържащите се в нея портфейл със сумата от 250 лева, два мобилни телефони и ключове.

Кражбата е била извършена сутринта, докато стоматоложката била ангажирана с пациент. Непълнолетният се възползвал от това и взел оставената на стол в кабинета чанта. Впоследствие по видеозаписите от охранителните камери е бил установен извършителят.

Подсъдимият младеж е осъждан и са му били налагани възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, във връзка с извършени по сходен начин кражби от църковен храм, консултативни центрове или козметични салони.

За конкретната кражба съдът му наложи 6 месеца пробация при двете задължителни мерки - регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационни служители. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.