Само 625 свободни места останаха в училищата в София
Само 625 свободни места останаха в училищата в София / снимка: sxc.hu

625 свободни места има в училищата в столицата след като второто класиране за държавните и общинските школа след 7-ми клас е вече факт. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката.

В паралелките на Националната природо-математическа гимназия - профил „Природо-математически - Биология - Английски език” и в двете паралелки на Софийска математическа гимназия профил „Природо-математически - Немски език” са се записали всички класирани ученици на първо класиране, съобщават от ведомството.

Подалите заявление за участие във втори етап на класирането са общо 2335, като от тях 1578 са от училища без квоти, а от училища с квоти - 371 младежи и 379 девойки.

Свободните места за второ класиране - местата на подалите заявление за второ класиране, неявилите се и незапълнените места до максималния брой по план-приема са 3061.

Класирани на втори етап са 2436 ученици, а некласирани на втори етап - 90 ученици. Неявилите се на I класиране (свободните места) са общо 733, от тях: от училища без квоти: 619, а от училища с квоти: 65 младежи и 49 девойки.