Разградчанка от Дания е 13-милионният посетител на Етъра
Разградчанка от Дания е 13-милионният посетител на Етъра / Тихомир Църов

Снежана Неделчева, българка от Разград, която живее и работи в Дания, стана 13-милионния посетител в АЕК "Етър". Днес около 11:00 часа тя прекрачи официалния вход на музея и за своя изненада стана център на медийно внимание.

Екипът на комплекса посрещна Снежана по стара българска традиция с хляб и сол, след което тя получи подаръци - сувенири, изработени ръчно от майстори в Етъра.

Директорът на музей доц. д-р Светла Димитрова сама попълни и връчи официалното удостоверение.

"Подбрали сте перфектното място за туризъм. Етъра се усеща с всички сетива. Очите виждат пъстротата на чергите, цветните лехи на фона на калдъръма, зеленината и прекрасните къщи. Ушите чуват ромона на реката и звъна на камбаната. Ръцете докосват мекотата на кожите, хладината на бакърите, а с устата си ще усетите вкуса на симита, сечената мента и приготвеното на жар кафе".

Снежана Неделчева сподели, че се връща в България два пъти в годината - през лятото и зимата, но родината много й липсва.

13-милионният посетител се разписа в почетната книга, където свои послания са оставили личности с принос и влияние в обществения живот, между които Президента Петър Стоянов и Негово Величество Симеон Втори. За Снежана Неделчева АЕК "Етър" е:

"Завърнат спомен след 20 години. Добри спомени и усещания".

Вижте и чуйте още тук.