Полицията провери сигнал за измама със събирането на пари за Иванко Тодоров
Полицията провери сигнал за измама със събирането на пари за Иванко Тодоров / netinfo

Сигнал за възрастна жена, която се представила за представител на фондация "Светло бъдеще" и обявила, че събира пари за лечението на Иванко Тодоров е подаден днес по обед на телефон 112.

"Сигналът е подаден в 12,40. Той вече е проверен от полицията. Екипите, изпратени на място обаче не са открили такава жена", обясниха за Дарик от пресцентъра на Од на МВР в Стара Загора.

Никога не давайте пари така, само чрез банкова сметка или благотворителни събития с прозрачни процедури!", призоваха организаторите на кампанията, която набира средства за лечението на младия мъж.

Сумата, която е необходима за провеждане на последния етап от лечението на Иванко Тодоров е 45 000 лева. Организаторите на кампанията "Надежда за Ванко" вече са постигнали договорка с организаторите на концерта "Вечните песни на България", който ще се състои на 7 юли от 20,30 часа на Летния театър, процент от цената на всеки продаден билет да бъде дарен за лечението на старозагореца.

Останалите начини, по които се събират средства са банковите сметки в лева и евро, чрез системата paypal и чрез смс-и.

В края на миналата година Иванко Тодоров бе диагностициран с рак на белите дробове. За набирането на необходимата сума в размер на 150 000 лева бяха организирани няколко концерта и кампании. В резултат на това бе събрана сума от над 90 000 лева, която позволи на Иванко да премине седем курса на лечение и няколко химиотерапии.

"Има намаляване на рака, така че резултатите са много добри, лечението върви в добра посока. Заключението на лекарите в Истанбул е, че трябва да продължа терапията с друго лекарство, което да продължи да убива рака и да ме излекува. За тези шест терапии, плюс диагностика и задължителните действия, са нужни около 45 000 лева, като тези пари ще са необходими в продължение на шест месеца, не е задължително да ги получа в следващите дни", разказа още преди месец Иванко.

Ето начините да помогнете:

Сметка в евро:BG51FINV91502016361391, Fibank, Иванко Тодоров;
Сметка в лева:BG33FINV91502016361327,Fibank, Иванко Тодоров;
PayPal: ivanko.todorov@gmail.com;
SMS с текст "DMS SAMARITANS" на номер 17 777.