Блъснаха пешеходка, пресичаща на червено
Блъснаха пешеходка, пресичаща на червено / снимка: Sofia photo agency, архив

26-годишна жена е била блъсната от автомобил на пешеходна пътека, но при червен забранителен сигнал за пешеходци. Инцидентът е станал вчера около 7,30 часа на кръстовището на бул."Христо Ботев" с ул."Кракра", съобщиха от полицията.

Пострадалата е от Провадия. Вследствие на инцидента е с контузии на таза и главата.

Друга пешеходка пострада при пътен инцидент на ул."2-ра" в местността Долна Трака. Тя е била ударена от лек автомобил "Крайслер" около 8,30 часа в сряда.

Пострадалата е на 43 години, от Нови пазар. Вследствие на инцидента е с контузии на гърба и лявата тазобедрена става със съмнения за фрактура на лявата шийка на ставата.

При инцидент на пътя пострада и дете. Малчуганът е бил блъснат от лека кола "Форд" във вторник малко преди 21,00 часа на ул."Горна Студена" в "Аспарухово". Автомобилът ударил малкия пешеходец при потеглянето си. В резултат детето е с контузия на таза, прегледано е в болница и освободено за домашно лечение.

През изминалото денонощие във Варна са регистрирани 31 катастрофи. При инцидентите са ранени общо четирима души, всичките без опасност за живота.