Kamenitza Фен Купа пристига в Г. Оряховица с легендите от САЩ‘ 94 Трифон Иванов и Бончо Генчев
Kamenitza Фен Купа пристига в Г. Оряховица с легендите от САЩ‘ 94 Трифон Иванов и Бончо Генчев / снимка: организатори

Горна Оряховица е домакин на деветия регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2015. Арена на футболните битки този уикенд (4 и 5 юли) ще бъде стадион „Локомотив“, а звездното дуо от САЩ‘94 Трифон Иванов и Бончо Генчев ще наблюдават мачовете от първите редове.

По традиция турнирът ще бъде открит със специална церемония от кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. Освен че ще даде официалното начало на дербитата, градоначалникът ще наставлява отбора на Община Горна Оряховица, който ще участва в демонстративен мач по случай откриването. Негов опонент ще бъде сборен тим на футболни ветерани от града и региона. Встъпителната церемония ще стартира в събота (4 юли), от 12:00 часа и веднага след края й общинари и ветерани ще демонстрират своите способности пред зорките погледи на Трифон Иванов и Бончо Генчев.

Присъствието на двете футболни величия със сигурност ще мотивира допълнително участниците в турнира. Залогът пред тях е изключително висок – само един от 32-та отбора полуфиналисти ще се класира за националните финали и ще има шанса да се включи в борбата за голямата награда – футболно приключение зад кулисите на Камп Ноу в компанията на легендата Христо Стоичков.

За отборите от Велико Търново определено е въпрос на чест да имат свой представител на големия финал, защото кулминацията на Фен Купа 2015 ще се проведе в родния им град на 29 и 30 август. Атрактивни предизвикателства ще очакват „приятелите от квартала“ и феновете по терените – те ще имат възможността да се включат в игрите и активациите, организирани от корпоративните партньори на Kamenitza Фен Купа, и да спечелят множество награди.

В събота от 11:00 до 19:30 ч. на стадиона в Г. Оряховица ще текат мачовете в груповата фаза (8 групи по 4 отбора). В 12:00 ч. е официалното откриване на турнира. 15 минути по-късно стартира демонстративен мач с участието на отбора на Община Горна Оряховица и сборен тим на местни футболни ветерани. От 13:00 до 19:00 ч. ще се проведат серия атрактивни игри на Kamenitza Фен Купа и партньорите на турнира. В неделя са финалните срещи с начало 9:30 ч. Церемонията по награждаване на регионалните шампиони за областите Плевен и Велико Търново ще започне от 13:45 ч.