Тече процедура по освобождаването на управителя на ВиК – Сливен
Тече процедура по освобождаването на управителя на ВиК – Сливен / Дарик Сливен, архив

Управителят на ВиК – Сливен Пламен Трифонов сам е подал оставка. Това обяви кметът на общината Кольо Милев. „Има депозирана молба, която е приета. Има изтеглена искова молба от кмета на община Сливен от Върховния административен съд. В момента тече процедурата по узаконяване на освобождаването и назначаването на нов управител” – коментира кметът Милев пред журналисти.

„Бидейки нежелан като управител на дружеството, без да искам аз започнах да преча на работата му и вариантите в такъв случай не са много” – коментира пред Дарик информацията за оставката му Пламен Трифонов и допълни: „Това е един компромис, истинските причини са политически, макар аз да не принадлежа към никоя партия. Предполагам, че е имало натиск и към кмета”

Пламен Трифонов бе избран единодушно за управител на „Водоснабдяване и канализация – Сливен”от присъстващите на Общото събрание на дружеството представители на държавата и на общините от област Сливен, което се проведе на 25 септември 2013 година. В началото на 2015 година Общото събрание на водното дружество прие решение за смяна на Пламен Трифонов, като на негово място бе назначен Севдалин Рашев, общински съветник от „Синята коалиция”. Тогава Община Сливен обжалва решението в съда.