Беливанов се срещна с Юнкер
Беливанов се срещна с Юнкер / Областна администрация - Хасково

Областният управител на Хасково Добри Беливанов се срещна с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, по време на тридневната си визита в Брюксел. Беливанов бе част от делегация на 30 областни управители и кметове от България. Визитата в Брюксел, в чиято програма са включени редица срещи, сред които и разговори с българските евродепутати, приключва днес.

Срещата с председателя на ЕК се проведе в сградата на Европейската комисия в Брюксел. Жан-Клод Юнкер е заявил, че Комисията иска да работи много отблизо с България и с българските общини и кметове, за да е близо до гражданите.

„Посланието ми беше, че Европейската комисия иска да има колкото се може по-тясно сътрудничество с българските общини и местни власти. Кметовете са хората в България, както впрочем и навсякъде другаде, които са най-близко до гражданите и които знаят какви са реалностите и какви са проблемите на обикновените хора, затова ми беше много интересно да дискутирам с моите приятели каква реално е ситуацията в Българските общини. Правителството в България също е близо до хората, но кметовете са тези, които са по-близо до хората и техните проблеми,” е заявил още Жан-Клод Юнкер.