Зеленогорски хвърля оставка, ако РБ не е с единна регистрация за местните избори
Зеленогорски хвърля оставка, ако РБ не е с единна регистрация за местните избори / снимка: БГНЕС, архив
Зеленогорски хвърля оставка, ако РБ не е с единна регистрация за местните избори
80797
Зеленогорски хвърля оставка, ако РБ не е с единна регистрация за местните избори
Вили Лилков
  • Зеленогорски хвърля оставка, ако РБ не е с единна регистрация за местните избори
  • Вили Лилков

Съпредседателят на Реформаторския блок и шеф на националния предизборен щаб Найден Зеленогорски заплаши с оставка, ако до 20 юли коалицията не направи единна регистрация за местните избори.

В кулоарите на парламента Зеленогорски уточни, че резерви към централна единна регистрация за вота, за каквато настоява Движение България на гражданите, има поне у две партии - ДСБ и СДС. „Има риск. Можем да се качим на влака в този момент. Ако закъснеем още малко, след 20 юли вече ще бъде доста късно”, обобщи още Зеленогорски.

"Никой не подклажда напрежение, но увлечени в това да законодателстваме и да управляваме държавата, оставихме на заден план местните избори и политическата работа. Мен това ме притеснява. Затова по-добре да ударя камбаната навреме, отколкото след бурята да видим какви са щетите", заяви Зеленогорски.

"Няма противоборство, но е необходимо повече време за дискусия, за да стигнем до единна кандидатура Имаме вече единна кандидатура в 1/3 от областните центрове , но има останалите 2/3. Не можем да влезем в кампанията без до края на юли да сме си изяснили какво е пполитическото споразумение и кои са ни кандидатите", заяви той.

Депутатът от Реформаторския блок и кандидат за кмет на София от ДСБ Вили Лилков обясни, че колегата му Найден Зеленогорски е ценен кадър и не бива да подава оставка от Националния предизборен щаб на коалицията.

Лилков подчерта в кулоарите на парламента, че Реформаторите имат по-голям шанс за добри резултати на изборите, ако се явят под единна регистрация.