17 акта за силна музика в кв. „Надежда”
17 акта за силна музика в кв. „Надежда” / DarikNews.bg, архив

214 санкции за неправилно паркиране и 17 акта за силна музика са издали полицаи през изминалата седмица в Сливен, съставени са  128 електронни фиша за скорост.

212 нарушения за неправилно паркиране и престой са констатирани от полицейски служители в Сливен от 22 до 28 юни, за които са съставени фишове на водачите. Съставени са 2 акта. Работи се по 9 сигнала за нарушения на ЗДвП по сигнали на граждани. Установени са 11 неправоспособни водачи.

През същия период екипи на „Пътна полиция” с мобилни камери са заснели 128 нарушения на скоростта на територията на ОДМВР - Сливен.

При ежедневната работа по опазване на обществения ред служители на участък „Надежда” са съставили 37 акта по Закона за българските лични документи и за нарушаване на тишината.  Съставени са 17 акта, съгласно промените в Наредбата на община Сливен от 19 юни 2015 г., за забрана на силна музика на открито през цялото денонощие. Съставени са 6 протокола за предупреждение по Закона за МВР.

Продължава  работа по пакета от спешни мерки на ОДМВР - Сливен, целящи максималното ограничаване на грубото и явно нарушаване на правилата за движение, намаляване на тежките пътни инциденти, нулева толерантност към отнемането на предимство и грубото паркиране на пешеходни пътеки, върху тротоари, тревни площи и други места.

 

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения по Закона за движение по пътищата на ел.адрес sliven@mvr.bg. Сигналът трябва да съдържа снимка на нарушението, дата и час, място на нарушението (независимо дали това е видно от снимковия материал) и телефон за връзка с лицето, подало сигнала.