Полицията задържа ало-измамник, преследвали го в три области
Полицията задържа ало-измамник, преследвали го в три области / Thinkstock/Getty Images

Полицаите успяха да задържат извършителя на телефонна измама в Златоград, който подмами 72–годишна жена, да му даде 3 400 лв. за операция на дъщеря й. Сигналът за престъплението бе получен в РУ–Златоград в понеделник привечер.

Органите на реда се задействали моментално и започнали издирването на извършителя. Измамника бил преследван в района на Благоевград, Пазарджик и Габрово.

След дългата гонитба, полицаите успели да докопат мъжът, който взел парите от възрастната жена. Той е задържан за срок от 24–часа, в РУ-Златоград. От пресцентъра на полицията, отказаха да съобщят подробности по случая, като се аргументираха, че работата по случая продължава и евентуалното изнасяне на данни, би попречила на разследването.

Междувременно, други 7500 лева са дали двама възрастни пловдивчани на телефонни измамници. Потърпевшите са 90-годишен мъж и 78-годишна жена. Според първоначалната информация, те били въведени в заблуда по класическия сценарий “искане на пари за спешна операция на роднина със счупен крак”. В понеделник по обед пенсионерът връчил 5000 лева на явил се пред дома ми непознат. По същия начин във вторник вечерта жената се разделила с 2500 лева. Случаите се разследват съответно в Първо и Второ районни управления.