Времето на 1 юли: Облачно с превалявания
Времето на 1 юли: Облачно с превалявания / Thinkstock/Getty Images

Прогноза за времето за 01 юли, сряда

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца. Из Рило-Родопската област до полунощ все още ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. В останалата част от страната облачността ще намалее, съобщава НИМХ-БАН.

Утре времето ще се задържи неустойчиво. Около и след пладне ще има значителна купесто-дъждовна облачност, на много места - с краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност. Почти без валежи ще остане в крайните източни райони. Вятърът ще е предимно слаб, за кратко - усилващ се по време на максималното развитие на купесто-дъждовната облачност. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса.

По Черноморието ще е с променлива облачност, почти без валежи. Вятърът ще е слаб. Максималните температури ще са 25-27 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 21-23 градуса.

Преди пладне на повечето места в планините ще има разкъсана облачност. Около и след пладне, с развитие на купесто-дъждовна облачност, в повечето места ще превали и прегърми, а вятърът временно ще се усилва. По високите била и върховете ще има намалена видимост. Дневната температура на 1200 м ще бъде около 18 градуса, на 2000 м - около 11 градуса.

В четвъртък облачността ще бъде разкъсана, преди обяд над по-голямата част от страната - временно намаляваща до слънчево. Около и след пладне купесто-дъждовна облачност ще се развива над Източна България и планините, където на места ще има и превалявания, придружени с гръмотевици.

В петък ще се усили вятърът от североизток. Превалявания с гръмотевици ще има главно в североизточните райони, а след пладне - и в планините на Югозападна България. Ще остане хладно за началото на юли, с дневни температури до 25-30 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg