Парното и във Враца поевтинява
Парното и във Враца поевтинява / Дарик Враца - архив

По-ниски цени на топлата вода и парното за клиентите на всички топлофикации в страната от 1 юли. Това реши Комисията за енергийно и водно регулиране. Понижението на цената на топлинната енергия ще е между 4 и 14 % в различните градове.

За Враца понижението ще е с 4,47 %, каза за Дарик директорът инж.Р.Михайлов. „Това е добре за нашите потребители. Ние работим в полза на хората и всяко понижение на цената на топлоенергията е добре", коментира инж.Михайлов.

В София понижението е около 6%, в Бургас - 13.5 %, във Велико Търново - 12
Цената на топлинната енергия се формира на три месеца заради измененията в стойността на природния газ, който е основа за образуването. С решение на КЕВР газът ще поевтинее в средата на годината със 7.53 на сто.

По повод вдигането през зимата на определените в летните месеци цени, председателят на КЕВР Иван Иванов увери, че промените спрямо миналия отоплителен сезон ще важат най-вероятно и от 1 октомври, тоест за началото на новия сезон.

Той допълни, че друг ефект е, че разходите в НЕК за изкупуване на електрическа енергия от топлофикационните централи ще намалеят със 130 милиона лева.