Мерджанов: Откакто Бъчварова е министър, хаосът в МВР е тотален
Мерджанов: Откакто Бъчварова е министър, хаосът в МВР е тотален / снимка: БГНЕС, архив

Откакто Румяна Бъчварова е министър, хаосът в МВР е тотален. Това заяви депутатът от БСП и член на парламентарната вътрешна комисия Атанас Мерджанов след среща с членове на най-големия полицейски синдикат.

Мерджанов коментира информацията от тази сутрин, че полицаите отлагат протеста си заради стартирали преговори с униформените.

"Имаме реални съмнения, че МВР може да предложи решение на проблемите на полицаите", коментира червеният депутат. По думите му е изключително опасно да се държи в такова хаотично състояние силовото ведомство.

Зам.-председателят на Синдикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) Илия Кузманов, пък беше категоричен, че протестите не са прекратени, а временно отложени.

"Преговорите не са финализирани, защото имаме сериозни разногласия около исканата оставка на директора на пожарната - глав. комисар Николай Николов", заяви Кузманов.

По този въпрос от синдиката са категорични, че няма да отстъпят. Предстои униформените да проведат такива срещи и с депутати от РБ и ДПС.