Полицията набеляза мерки за опазване на земеделската продукция
Полицията набеляза мерки за опазване на земеделската продукция / снимка: DarikNews.bg, архив

Повече младши полицейски инспектори ще следят за реда в търновските села, стана ясно от изказване на директора на Областната дирекция на МВР, който взе участие във форум, посветен на сигурността в малките населени места.

Димитър Машов информира, че още при встъпването си в длъжност е провел редица срещи с областния управител, кметове, кметски наместници, представители на неправителствени организации и охранителни фирми.

„Със съдействието на Министерството на вътрешните работи имаме намерение да извършим трансформация на щатовете, за да наситим малките населени места с повече младши полицейски инспектори. Имаме предложение, което в момента е в министерството. Чакаме да бъде утвърдено”, обяви Машов. Той изрази задоволство от ползотворната съвместна работа с кметовете на селата, които често му дават подробна информация, свързана със сигурността на хората.

Преди две седмици директорът на търновската полиция е провел среща по повод кражбите на земеделска продукция, където с кметове, производители и частни охранителни фирми са набелязани и обсъдени конкретни мерки за предотвратяване на набези. „Мисля, че съвместно действаме много адекватно и се надявам да постигнем максимални резултати в най- кратко време по отношение на сигурността”, коментира Димитър Машов.