Плевенчани казаха „не” на дрогата със спорт
Плевенчани казаха „не” на дрогата със спорт / obshtina.pleven

Въпреки проливния сутрешен дъжд десетски плевенчани се включиха в инициативата на Община Плевен „Да раздвижим Плевен с велосипеди" в неделния ден. Събитието, под мотото „Спорт срещу дрога" се проведе под патронажа на кмета проф. д-р Димитър Стойков по повод Световния ден за борба с наркоманиите - 26 юни, информираха от пресофиса на общината.

Групата велосипедисти тръгна от началото на велоалеята при читалище „Съгласие" и продължи до началото на парк „Кайлъка", където участниците бяха приветствани от проф. Стойков.

„Всички ние можем да се поздравим със съпричастието си към инициативата „Да раздвижим Плевен с велосипеди".

Радвам се, че идеята да се изправим срещу разпространението и употребата на наркотици, които за съжаление се увеличават в страната ни, и то най-вече сред подрастващите, има сериозни поддръжници в Плевен.

Нека заедно покажем, че спортът е алтернатива на зависимостите, начин на изграждане на воля, ключ към здравословен и пълноценен живот.

Удовлетворен съм, че екипът на Община Плевен създаде през последните няколко години и продължава да създава много нови възможности за свободното време и отдих. Построихме нов закрит плувен басейн, нови спортни площадки в различните части на града и малките селища, площадки за фитнес на открито, изгражда се новата велоалейна мрежа, която ще свързва всички части на града с парк „Кайлъка", строим нова Спортна зала, предстои Плевен да има и спортен комплекс на открито, провеждат се разнообразни инициативи за масов спорт, както и множество културни събития. Искрено се надявам, че те ще привличат все повече плевенчани и все повече от тях ще предпочитат разумния избор за своето развитие.", обърна се кметът към велосипедистите от всички възрасти.

Колоездачите получиха грамоти за включването си в инициативата. Походът продължи до язовирите в парк „Кайлъка".