Млади шуменци протестираха с искане за безопасен обществен транспорт
Млади шуменци протестираха с искане за безопасен обществен транспорт / Дарик-Шумен

Стотина шуменци се включиха в протестно шествие с искане за безопасен обществен транспорт. Организатори на проявата са абитуриенти от Езиковата гимназия, съученици на Елис - загинала в началото на месец април, при тежка катастрофа на магистрала „Хемус".

Във фаталния ден младото момиче се е прибирало към Шумен от Варна с маршрутка на фирма от Завет.

Организирана бе и подписка с искане за пълно разследване на фирмата превозвач.  По-рано днес към нея се присъединиха и жители на Велики Преслав.

Участниците в днешния протеста изразиха надежда, че исканията им няма да останат нечути и отговорните институции ще започнат проверки на транспортните фирми.

Млади шуменци протестираха с искане за безопасен обществен транспорт
netinfo

В шествието се включи и Севим Сабриева - майката на загиналото младо момиче, която благодарина всички участници в протеста. „Надявам се да има някакво възмездие, но не съм оптимист. Нека всички да видят, че децата са бъдещето ни и нека не ги губим нелепо по пътищата", заяви тя.

„Смятам, че е крайно време да се събудим и да покажем, че се интересуваме от това. Трябва да търсим справедливост в тази държава", каза Ванеса Кръстева - приятелка на загиналата в катастрофата Елис. Други от съучениците й заявиха, че целта на протеста е да засилят общественото внимание и да предотвратят други подобни инциденти.

Разследването на тежката катастрофа продължава, като към момента се очаква приключване на авто-техническа експертиза.

Млади шуменци протестираха с искане за безопасен обществен транспорт
netinfo