228 човека получиха трудовите си договори
228 човека получиха трудовите си договори / Областна администрация Враца

Областният управител Малина Николова връчи трудовите договори на наетите по Проект „Подкрепа за заетост" на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". Заетите по Програмата са регистрирани като безработни в Бюрата по труда във Враца, Мездра, Оряхово, Бяла Слатина и Козлодуй.

Първия си договор за заетост получи рожденикът Стефан Манчев. Днес той навършва 18 години и това е неговото първо назначение на работа. Стефан специално благодари на областния управител и си пожела здраве и много късмет.

Общо 228 трудови договори за наемане на лица по европейската програма се връчват днес. В Община Борован са назначени 20 лица, в Община Бяла Слатина - 32, 35 са в Община Враца, 13 в Община Козлодуй, 20 в Община Криводол, в Община Мездра са 25, в Община Мизия също 25, в Община Оряхово - 19 лица, в Община Роман - 18, а за Община Хайредин броят на заетите е 20.

Разпределението на работните места е съобразено с целите на проекта, насочени към повишаване на заетостта и осигуряване на подкрепа за работодатели от общини, засегнати от природни бедствия. Те са съгласувани с кметовете на общини и са одобрени от Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие във Враца. Срокът на заетост по Програмата е 4 месеца, с трудово възнаграждение на всяко наето лице 380 лв.

228 човека получиха трудовите си договори
netinfo

С разкриването на работните места се продължават дейностите по поддържане на защитните диги, речните корита, отводнителните канали, язовирите и други потенциално опасни обекти на територията на област Враца.

Основните задължения на наетите лица включват извършване на превантивни дейности и мероприятия за защита от бедствия с фокус върху потенциалния риск от наводнения, причинявани от обилни валежи. През първите два месеца те ще бъдат обучавани по ключови компетентности от експерти на Областна администрация - Враца, определени за наставници според изискванията на европейския проект.  Проект „Подкрепа за заетост" се реализира от Министерството на труда и социалната политика чрез Агенцията по заетостта.