Порше изгоря на магистралата
Порше изгоря на магистралата / Dariknews.bg,архив

Автомобил изгоря на автомагистрала „Тракия", водачът и трима пътници успели да се спасят и сами са потърсили помощ в пловдивска болница.

Инцидентът станала в късния неделен следобед. В посока Пловдив се движил лек автомобил "Порше Кайен", управляван от 19-годишния В.П. от Пловдив. На км.189, поради движение с несъобразена спрямо пътната обстановка скорост, водачът губи управление над колата, която се обръща извън пътното платно.

В следствие на удара Поршето се запалило и изгоряло напълно. Водачът и тримата пътници (на 18, 19 и 21 години) са напуснали сами местопроизшествието и са потърсили помощ в лечебни заведения в Пловдив. По случая е образувано досъдебно производство.

Мокрият път стана причина и за друг за пътен инцидент на АМ „Тракия", при който са пострадали три 14-годишни момчета и шофор на автомобил.

36-годишен софиянец изгубил управление над колата си, която се забила в пътната мантинела, след което се преобърнала.

От удара мъжът получил разкъсно-контузна рана на веждата. Обслужен амбулаторно в ЦСМП-Стара Загора и е освободен, без опасност за живота. В автомобила са пътували трима 14-годишни младежи, които са получили комоцио и са оставени за лечение в УМБАЛ-Стара Загора, без опасност за живота. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила. Ползвани са обезопасителни колани. По случая е образувано досъдебно производство.