Времето на 29 юни: Остава дъждовно - предупреждават и за гръмотевици
Времето на 29 юни: Остава дъждовно - предупреждават и за гръмотевици / Дарик Нюз - архив

През деня на много места, главно в Западна и в Централна България, ще има валежи от дъжд, в следобедните часове - на места интензивни и с гръмотевици. Ще духа слаб север-северозападен вятър.

Остава хладно за края на юни, с максимални температури между 22 и 27 градуса - в Плевен, между 18 и 25 градуса. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за юни.

В планините ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, в Рило-Родопския масив - интензивни и с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 15 градуса, на 2000 м - около 9 градуса.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, почти без валежи. Максималните температури ще са 24-27 градуса, температурата на морската вода е 21-23 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В последния ден от юни облачността над страната ще бъде значителна и на много места ще има валежи, в часовете около и след обяд - придружени с гръмотевици. Има условия за значителни количества дъжд. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 22 и 27 градуса.

Юли ще започне с хладно и предимно облачно време; на много места - с валежи, в отделни райони - значителни.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте наSinoptik.bg