Започва фестивалът за късометражно кино В Двореца
Започва фестивалът за късометражно кино В Двореца / Дарик Добрич - архив

Международният фестивал за късометражно кино „В Двореца” `2015 ще бъде открит за 13-и път днес в Архитектурно-парков комплекс „Двореца” край Балчик. От 27 юни до 4 юли публика и жури ще оценяват достойнствата на включените във фестивалната програма студентски филми. Впечатление в тазгодишното издание прави осезаемото присъствие на детския „Уши Фест” като част от идейната фестивална структура.

Победителите в отделните категории ще бъдат обявени по време на заключителната гала церемония в последния фестивален ден.

„В ДВОРЕЦА” е международен фестивал за професионални късометражни филми с продължителност до 27 мин. Той се провежда всяка година в края на юни в Балчик. Основан през 2003 година, фестивалът прерасна от състезателен форум за студентски филми в най-големият и престижен фестивал за късометражно кино в България и региона.

Основна цел на фестивала е да представи съвременното филмово изкуство в България, Европа и света, като допринася за развитието му и създава благоприятна среда и платформа за изява на млади филмови творци и доказани професионалисти.