Започна ремонт на възловия булевард  във Велинград
Започна ремонт на възловия булевард във Велинград / снимка: Free Images
Лебанов за ремонта на булеварда във Велинград
80283
Лебанов за ремонта на булеварда във Велинград
  • Лебанов за ремонта на булеварда във Велинград

Възловият булевард на Велинград ще бъде ремонтиран и обновен до края на септември, съобщи за Дарик кметът на курортния град Иван Лебанов. Изпълнението на проекта стартира днес  с  първата копка на обекта. Трасето е с дължина над 5 километра. Започва от езерото „Клептуза“, обхваща продължението на централния булевард „Съединение“ и стига до крайния квартал „Каменица“.

По думите на Лебанов това е знаков проект за Велинград, който ще даде нов облик на централната част  и целия град. Той уточни, че освен полагането на нова афалтова настилка са предвидени и дейности по озеленяване и осветление. Ще има и нова велоалея.

Предстои и смяна на водопроводи, а това удължава срокът за приключване на планираните дейности. Финансирането е от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет, като е обща стойност от близо 4 милиона лева.

До 10 юли се забранява спирането и паркирането на автомобили при кръстовищата на бул. „Съединение“ с улиците  „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Никола Ихтимански“. Градоначалникът  очаква гражданите и гостите на Велинград  да проявят търпение и толерантност по време на ремонта.