Финансово зависимите мъже са по-склонни към изневяра
Финансово зависимите мъже са по-склонни към изневяра / Thinkstock/Getty Images

Мъжете, които са във финансово неравностойно положение и са издържани от половинките си са по-склонни да им изневерят, установи американско изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Жените най-честно изневеряват с приятели, а мъжете - с колежки

Колкото е по-голяма разликата в доходите им, толкова и вероятността от изневяра е по-голяма. За разлика от мъжете, дамите, които издържат половинките си, е много малко вероятно да им изневерят. Но и двата пола са изкушени от кръшкане, ако са във финансова зависимост.

За връзката между дължината на пръстите и склонността към изневяра

Мъжът е много малко вероятно да си потърси друга жена за любовна авантюра, ако осигурява 70 на сто от семейния доход. Но не така стоят нещата с мачовците, които са с ниски доходи и на практика разчитат на заплатата на половинката си. Вместо да са й благодарни, че изкарва хляба на семейството, те е най-вероятно да й се отплатят с изневяра.

Ген на съпружеската изневяра

Изследването било проведено от екипа на Кристин Мунш от университета в Кънектикът и обхванало 2 750 млади женени двойки. Специалистите обясняват изневерите на финансово зависимите партньори от мъжки пол с опита им да наложат своята мъжественост, накърнена от ниските им доходи.

Мъжете са по-склонни на изневяра от жените

Ако една домакиня изкарва по-малко от съпруга си, нейният шанс да му кръшне е едва 5 на сто. Но мъжът, който си стои у дома и не изкарва хляба на семейството, вероятността той да изневери е три пъти по-голяма -15 процента.

Това брои ли се за изневяра?

"Хората казват, че не трябва да хапеш ръката, която те храни. Но в повечето случаи в живота става точно така", коментира Кристин Мунш.

Източник: БТА