Музикален театър Дея представя първия си мюзикъл
Музикален театър Дея представя първия си мюзикъл / Дарик Добрич

Мюзикълът "Алиса в страната на чудесата" ще бъде представен в Добрич на 3 юни от 18.00 ч. в залата на Драматичния театър. Той е първа продукция на Детски музикален театър "Дея" с ръководител Лана Анцаридзе. В него участват 25 деца от целия град. Репетициите се провеждат в Частна гимназия "Леонардо да Винчи".

Работата по представлението е продължила през цялата година, разказаха участниците за Дарик. На сцената ще излязат всички членове на трупата - ученици от 6 до 16 годишна възраст. Децата с вълнение са се включили и в изработката на декорите, които са по идея на архитекта Надежда Пампорова. Костюмите са ушити от Димитрина Петкова. Работата по спектакъла е общо дело на доброволен принцип, каза Лана Анцаридзе.

В постановката има много песни и танци. Хореографията е на ръководителя, както и изборът на песните - популярни съвременни световни поп хитове. Специално за мюзикъла Адриана Вълчанова - преподавател по български език и литература, е написала текстове на български език за песните. Анцаридзе оприличи продукцията на една от последните филмови екранизации на популярната детска творба "Алиса" - дело на режисьора Тим Бъртън.

Екипът се надява мюзикълът да се хареса на публиката и да се играе и след премиерата на 3 юни.

Музикален театър "Дея" представя първия си мюзикъл
netinfo