Кмет се срещна с бивши кметове на Враца
Кмет се срещна с бивши кметове на Враца / Община Враца

Уникална по рода си среща се проведе днес във Враца. В навечерието на Деня на Враца, 1 юни, кметът инж. Николай Иванов покани за разговор бившите кметове на града. За срещата пристигнаха Костадин Шахов, Тотю Младенов, Чавдар Савов, Кръстьо Трендафилов и Ангел Вушков. „Благодаря ви, че приехте поканата. Преди около месец с д-р Шахов си говорихме, че в тези години повече са темите, които разделят хората, а по-малко нещата, които ги обединяват. За мен е удоволствие, точно по времето на Ботевите дни, да се видим и да ви изкажа своята човешка признателност, защото всеки от вас е направил много за града.

Всички ние в тази зала най-добре разбираме как сме се чувствали в тези празнични дни - тържествено, но и много напрегнато. И тъй като рядко получаваме признание за своите усилия, аз като кмет на града, от името на всички врачани, си позволявам да ви благодаря" - каза в началото инж. Николай Иванов. По време на разговорите той представи и своята идея бившите кметове да станат част от подготвящото се през следващата година национално честване на 140-тата годишнина от подвига на Христо Ботев. Бившите кметове приеха идеята и представиха свои идеи, които да станат част от тържествата.

Разговорът бе откровен и постави началото на бъдещи общи действия за популяризирането на предстоящата годишнина. Инж. Николай Иванов подари на всички бивши кметове медна пластика с образа на Христо Ботев и послание: „С благодарност за стореното от Вас за Враца - градът на Ботевата слава".