Фалшива заплаха за бомба на конгреса на ФИФА
Фалшива заплаха за бомба на конгреса на ФИФА / снимки: БГНЕС

Фалшива заплаха за бомба прекъсна работата на конгреса на ФИФА в Цюрих. След получен сигнал за взривно устройство присъстващите бяха евакуирани, а залата, където се провежда форумът - проверена. След като заплахата се оказа фалшива, конгресът на световната футболна федерация продължи.

По-рано две жени с флага на Палестина нахлуха в залата, в която се провежда конгресът и прекъснаха работата му за няколко секунди. Те бяха изведени бързо от залата. На конгреса се очаква да бъде обсъдено предложението на Палестинската футболна асоциация тази на Израел да бъде изключена от ФИФА.

Фалшива заплаха за бомба на конгреса на ФИФА
netinfo

Настоящият шеф на световната футболна централа Сеп Блатер се бори за преизбиране на фона на сорупционен скандал. Година след година обвиненията за корупция съпътстват ФИФА и Сеп Блатер, дългогодишният президент на световната футболна организация и този, който от 17 години е припознаван като най-влиятелния човек в спорта,  напомня Gong.bg.

Фалшива заплаха за бомба на конгреса на ФИФА
netinfo

Инстинктът и умението на Блатер да оцелява начело на мултимилиардната организация е безпрецедентен. За момента нищо не сочи, че Блатер няма да бъде преизбран, защото 79-годишният швейцарец е преизбиран вече четири пъти и има силна подкрепа от Африка и Азия. През годините винаги е имало обвинения в корупция, но той умело елиминира всяка опасност за царуването му.

В сряда избухна грандиозен скандал във ФИФА. Бяха арестувани високопоставени членове на организацията в мащабно разследване за корупция и пране на пари. Това дойде само два дни преди президентските избори на Централата. Разследването, което е започнало на 10 март тази година, не беше оповестено досега. Естествено името на Блатер не беше замесено и този път.