Времето на 30 май: Слънчево, градусите се вдигат
Времето на 30 май: Слънчево, градусите се вдигат / Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 30 май, събота

Ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността главно в източните и планинските райони. Валежи не се очакват. Затоплянето ще продължи и дневните температури ще достигнат 23-28 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 21-24 градуса, температурата на морската вода ще е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Вятърът ще е слаб, от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

В неделя ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, без валежи. Температурите ще се повишат още и максималните ще са 25-30 градуса. В понеделник вятърът ще се ориентира от изток-североизток. Ще преобладава слънчево време, температурите ще се повишат с още градус-два. Около и след обяд над западните райони ще се развива купеста, над планините в Югозападна България - и купесто-дъждовна облачност. На отделни места там краткотрайно ще превали.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg