Изготвят нова автотехническа експертиза по делото срещу тройния убиец Хуриет
Изготвят нова автотехническа експертиза по делото срещу тройния убиец Хуриет / dariknews.archive

Нова автотехническа експертиза ще бъде изготвена по делото срещу тройния убиец без книжка Хуриет Сюлейманов, който погуби живота на трима плевенски студенти на 5 май м. г. край Луковит.

Причината е, че вещото лице, изготвило първата експертиза, е починало и за да няма процесуално нарушение, трябва да бъде изготвена нова. Това стана ясно в днешното заседание по делото срещу Сюлейманов в Ловешкия окръжен съд, което се гледа в негово отсъствие.

 

 

Както е известно, 30-годишният рецидивист избяга от правосъдието, обявен е за общодържавно издирване и има данни, че е в Германия при брат си. Според приятелката му Албена Исаева обаче Хуриет е в България и дори й е звънял по телефона, като е искал да се срещнат в столичния квартал „Ботунец", но тя категорично отказала.

 

 

Албена е пряк свидетел на зверската катастрофа - тя е пътувала със Сюлейманов в деня на инцидента. Тогава той дори се опита да я натопи, че тя е шофирала. В съдебната зала бяха прочетени и показанията на свидетелите, които са били в къщата в село Тодоричене, където Хуриет се укрил и по-късно бе заловен там.

 

 

Пред съда Исаева призна, че именно тя посъветвала гаджето си да избяга от катастрофата, тъй като съвсем наскоро бил излязъл от затвора.